Veiling Tulip Sale 2019 met unieke Holstein dieren schrijdend over rode loper!

Veiling Tulip Sale 2019 met unieke Holstein dieren schrijdend over rode loper!

Organisator Adolf Langhout kijkt meer dan tevreden terug op de veiling in de IJsselhallen te Zwolle: ‘Vooral de vernieuwde opzet van Tulip Sale in het sfeervolle Holland Holstein House was zeer geslaagd. Dieren langzaam lopende op rode loper in het middenpad van het ‘House’ was een prachtig tafereel’.

De Top Seller van de Tulip Sale was voor nr.5 Ptit Coeur Add Passoa Red VG-87; veilingmeester Michael Taaffe sloeg het bod af op het bedrag van maar liefst € 14.000.

Onder het genot van heerlijke warm belegde broodjes en drankjes werd tijdens de Tulip Sale geboden op een gevarieerd aanbod van unieke Holstein kalveren, pinken, vaarzen, eerste keuzes en embryo pakketten!
Aanwezige dieren liepen trots op zelfs aanraakbare afstand van publiek. Rode, witte, blauwe, oranje tafelkleden, rode kerststerren en daarbij de kleur van zwart-witte en rood-witte vachten van de dieren met sfeervolle verlichting.

De opbrengst voor de Young Breeders 0 nummer was 5.730 Euro; nogmaals dank aan alle bedrijven en personen die bijdrage hieraan hebben geleverd.

47 van de geveilde dieren samen de totale waarde van 180.360 euro: een gemiddelde prijs per dier Euro 3.837 .
In totaal gingen 93 embryo’s onder de hamer voor Euro 100.332; een prima gemiddelde prijs per embryo van Euro 1.079!!

‘Van de 69 geveilde nummers, embryo´s en dieren gaan er 30 nummers naar het buitenland; daarmee is de interesse in Nederland nu hoger´ aldus Adolf Langhout.

Direct gebruik maken van de beste Genetica? Klik hier

Terug naar overzicht