Persbericht: Tulip Holstein Sale kiest voor Silent Auction

Persbericht: Tulip Holstein Sale kiest voor Silent Auction

De 15e editie van de Tulip Sale tijdens de jaarlijkse Holland Holstein sHow in Zwolle kent dit jaar een andere vorm. Organisator Adolf Langhout van ALH Genetics kiest bewust voor een Silent Auction, waarbij er geen dieren aanwezig zullen zijn.

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 december vindt wederom in de IJsselhallen te Zwolle de jaarlijkse Holland Holstein sHow plaats. Een belangrijk onderdeel hiervan is de Tulip Sale georganiseerd door ALH Genetics uit Damwoude. Eigenaar Adolf Langhout: “Mede door de fosfaat wet- en regelgeving zijn er simpelweg veel minder interessante vrouwelijke dieren beschikbaar in Nederland. Daarom kiezen we bewust voor een andere opzet met een kleiner aantal dieren via een Silent Auction, welke stille veiling betekent“.

Gemakkelijker
Deze manier van veilen, waarbij er geen dieren aanwezig zijn, brengt meer voordelen met zich mee. Langhout: “Na een veiling in Nederland moeten de dieren altijd weer voor 21 dagen retour naar de verkoper, voordat ze naar de koper mogen. Daarbij moet je ook nog eens 30 dagen wachten, voordat dieren op export mogen. Op de manier van een Silent Auction is dit niet nodig“.

Garantie voor kwaliteit
Een dier kopen in een Silent Auction wijkt af van een veiling met aanwezige dieren, realiseert Langhout zich terdege. “Onze kwaliteit is de garantie dat we alleen de beste dieren veilen”. De catalogus komt online beschikbaar in week 48 en is te downloaden via de website www.tulip-sale.nl.

Praktische informatie
De Silent Auction opent op vrijdagmorgen 7 december om 9.00 uur en sluit zaterdagmiddag 8 december om 15.00 uur. Tijdens de veiling in de IJsselhallen zal enkele malen voor alle veiling-nummers het op dat moment hoogste bod worden bekend gemaakt. Het spannendste moment van de veiling zal na 15.00 uur worden als alle nummers worden toegewezen aan de hoogste bieders.

Diner, fokkersfeest en veiling 0 nummer
Voorafgaande aan het diner en fokkersfeest op vrijdagavond is de veiling van het 0 nummer. De gehele opbrengst van het 0 nummer is voor de Young Breeders van de Holland Holstein Herds.
Met de schitterende selectie van de Tulip Holstein Sale en een geweldige opgave van ruim 500 dieren voor de Holland Holstein sHow kijken wij uit naar dit unieke en prachtige evenement.

Kijk voor meer info op www.tulip-sale.nl en www.hollandholsteinshow.nl

Terug naar overzicht